SÅ HÄR SÄLJER DU PÅ AUKTION

Funderar du på att sälja ett eller kanske flera föremål? Gästriklands Auktionskammare tar emot enstaka föremål såväl som delar av hem och dödsbon.

Vi förmedlar auktionsförsäljning på kommission och söker antikviteter, porslin, keramik, konst, möbler, silver, klockor, smycken, kuriosa och mattor med mera. Alla våra försäljningsuppdrag behandlas i förtroende och med ett personligt engagemang. Från att du lämnar in föremålet till att det kommer ut på nätet dröjer det normalt några dagar, vid hög belastning och säsongvariation kan det ta längre tid. Innan föremålen publiceras får görs en sista översikt av Auctionets experter och om det dyker upp extra intressanta objekt märks dessa upp som ”handplockade av våra antikexperter”, det kan vara allt små guldkornen till det mest exklusiva. Ditt/dina objekt är ute på nätauktion mellan 10 till 12 dagar. Säljs inte föremålet första gången eller att det inte når upp till det bestämda reservationspriset, startar auktionen om igen – utan extra kostnader.

Gästriklands Auktionskammares försäljning av auktionsvaror sker i ett nationellt auktionsnätverk – www.auctionet.com. Här kommer du som säljare i direkt kontakt med närmare 160 000 registrerade kunder (Januari 2017) som alla är intresserade av auktioner och auktionsföremål. Det kan vara antikhandlare, konstälskare och samlare eller de som vill köpa lite roliga föremål till hemmet än vad som erbjuds i ”de stora varuhusen”. I och med att föremålet visas för många intresserade köpare gör det att föremålen kan få många bud och därmed höga slutpriser.

Vår målsättning är att just ditt föremål skall nå en köpare som är villig att betala extra mycket för att just det du säljer. Genom Gästriklands Auktionskammare och auctionet.com når du större delen av Sverige och genom vårt nätverk kan du, både som säljare och köpare, få föremål transporterade mellan anslutna auktionshus.

Avgifter vid försäljning

Vår säljprovision är endast 22,5% på det klubbade priset samt 100 kr i administrations samt fotograferingsavgift per föremål. (Moms ingår)

Aktuella priser framgår av kontraktet.

Inga andra avgifter tillkommer.

Förblir varan osåld efter sin tredje chans så kostar det heller inget utan då kan det hämtas åter eller så lämnas det till välgörenhet.